Jumaat, 1 Oktober 2010

:: Kebaikan memakai masker muka ::

Salam Jumaat..hari ni kita share kebaikan memakai masker di muka..korang ada pakai tak masker?

Seperti yang kita sedia maklum..perjagaan muka amat penting kan.selain mencuci muka..kita harus juga merawat nyer dengan kaedah yang lain..contoh nya memakai masker..

Pemakaian masker ni mudah sahaja..bukan perlu memakai nya hari-hari..cuma 2 kali seminggu..amat elok untuk kesihatan kulit wajah kita agar sentiasa lembut dan licin :)

kat sini yong n share sket masket apa yang yong slalu guna dan sering cust beli :) kira hot item lah!

 yang ni jenis soft mask..kena bancuh sendiri..harga murah..
sepeket leh pakai banyak kali..ada macam-macam jenis..
tp cust slalu beli yang jenis  lavender and pearl..


 yang ni pulak jenis krim..krim masker lumpur..sapu kat muka..ibarat menyapu lumpur ke wajah sendiri..haha..yang ni xperlu bancuh..da siap2 da krim dia..cuma perlu sapu ja kat muka tu..
mmg besh! hitam :p

 yang ini pula jenis gel..bau oren..rasa segar sangat pas pakai nyer..


yang ni plg mudah..pas pakai trus buang..
pakai mcm topeng mudah tanggal gitu..murah dan mudah :) tapi bole pakai sekali je..


-pakai mask ni buat wajah kita rasa lebih segar tau
-pori-pori juga tidak tersumbat dan tertutup lebih sempurna..
-dapat rilekskan minda masa pakai mask ni..sbb masa pakai mask..xleh bercakap! kalo bercakap..kang muka kedut..yong x tangung oke ~
-masker juga bole dibuat sendiri..(tu pon kalo rajin)
-bole search kat internet utk resepi masker..haha..masker pon ada resepi tau! 

Sekian


Sayangilah diri kita!


tata

11 ulasan:

E.d.Y berkata...

lelaki leh pakai ke?

alinac lover berkata...

@E.d.Ymesti la bole pakai..kalo buat facial pon..kitrg letak juga masker utk lelaki..

lelaki pon manusia juga..haha

izyanty collection berkata...

tukar banner jom.

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe tak pernah pakai lagi..takot nak pakai..heheheh

ardinihumaira berkata...

fav dni ni... masker tiap2 minggu. best ;D

Yaya Haqeem berkata...

ada x masker untuk hilangkan parut jerawat. .?

sayyidah nafisah berkata...

kat mana jual natural mud tu kat malaysia? intersted la.PM me pls. nafisah21@gmail.com

sayyidah nafisah berkata...

kat mana jual natural mud tu kat malaysia? intersted la.PM me pls. nafisah21@gmail.com

gadesgadis berkata...

salam. gades ada mslh jerawat and parut yg ketara. so blh suggest tak mane2 mask yg boleh mhilangkan or kurngkan ? i need ur help sis. my face looking so bad :(

Aisyah Adriana berkata...

Kalau ikotkn nk pkai selang shari..bole ke???

Aisyah Adriana berkata...

Kalau ikotkn nk pkai selang shari..bole ke???

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

Related Posts with Thumbnails

:)