Isnin, 18 Oktober 2010

:: KEBAIKAN LULUR / SCRUB BODY ::

sapa penah lulur badan? sila angkat kening sekarang..hehe.amacam? rasa best tak bila lulur badan? serius yong rasa nikmat bila orang tolong lulurkan badan yong.tapi jarang la orang nak lulurkan..

masa kerja di spa dulu yong kerap la scrub body customer..da biasa sangat..tak segan da tengok body dorang.hehe.so kepada sesiapa nak jadi customer yong.(wanita sahaja)..tak payah malu-malu ya.. sebab yong oke jerk..slumber sudeh! :p

dah tahu kebaikan lulur badan ni? kepada yang tak tahu bole la baca sampai habis entri ni..
yong da selitkan beberapa kebaikan lulur badan ni..
sekali picture tu.jom baca :)



Kebaikan Lulur/Scrub 

• menjadikan kulit cantik, halus, gebu dan cerah.
• Menanggalkan sel-sel mati serta daki pada badan.
• Memutihkan bahagian-bahagian tersembunyi seperti pelipat paha, lutut,siku dan celah ketiak.
• Mengurangkan tekanan & keletihan.
• Mengekalkan tenaga.
• Menghindarkan bau badan dan peluh berbau.
• Memperbaiki tekstur kulit.
• Mengurangkan dehidrasi 


itu diantara kebaikan nyer yer..scrub ni ada macam-macam jenis..jenis serbuk, krim dan lain-lain..bole beli dikedai atau buat je sendiri :)
selalunya buat sendiri lebih jimat dan semulajadi khasiatnyer.tapi ada lagi ke yang rajin sekarang ni? nak scrub pon malas..tambah nak buat sendiri ye tak?
bagi yong pula..mana-mana pon oke..tapi sekarang yong takda masa nak buat sendiri.jadi yong pakai jenis serbuk..kena bancuh sedikit guna air.dah bole apply kat body..scrub ni kena pakai sebelum mandi ya..waktu badan tengah kering.just sapu scrub kat body then gosok sampai kuar daki-daki di badan..da hais tu baru bilas.tak perlu pakai sabun dah pon takpe..kalo nak pakai sabun juga itu terpulang..

pas mandi  tu. mmg wangi la yer body kita..tambah lepas mandi pakai lotion plus vitamin pulak..waahhh... trus ZZZzzz mimpi indah...heheh

sekian



Nota Alinac-da paham murid-murid?? next entri cikgu ajar yang lain pula ya~ :p

7 ulasan:

Kalamhati berkata...

pahaaam cheguuu!!..=p

Lelord berkata...

huhuhu akak suker pakai sedappp hahhaa nak agi best pakai kertas pasir bleh

annfrendly berkata...

ann suka scrub badan.. tapi macam alahan... nanti tumbuh jerawat kat badan kalau ann pakai scrub..

apa masalahnye ek??
jadi fobia pulak nak pakai scrub..
tapi best memang best sebab nanti kulit rasa halus aje..

mia berkata...

huwaa..tq akk share info ni..

ardinihumaira berkata...

memang best.tapi kalau lulur sendiri rasa cam tak puas hati. nak ke spa juga kan hehe

nys. berkata...

dlu aku ajin lulur ms blajar, lani dah x pedulikan bdn aku :)) HAHA

azureEn berkata...

kakak saya ade belikan body scrub aritu.. tpi cmne nak pki sendiri.. mane smpi tangan kt belakang tu T__T

yong dtg kl tolong scrub saya bole tak..?? XD

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

Related Posts with Thumbnails

:)