Rabu, 5 Mac 2014

SET PREMIUM BEAUTIFUL PROMOTION

Assalamualaikum since baru balik dari melancong ni kan..mood masih di bulan..maka yong happy nak share dengan anda about my new promotion for premium beautiful corset.. Untuk pakej kali ni yong sediakan Pakej A, B, C, D dan juga E..


Semuanya pakej yang menarik sesuai untuk anda yang selepas bersalin, yang akan bertunang atau berkahwin, yang ingin menurunkan berat badan atau kepada anda yang sentiasa inginkan kesegaran dan kecergasan sepanjang masa. Anda boleh pilih Pakej pilihan anda atau boleh bertanyakan pada yong untuk sebarang konsultansi.




Premium Beautiful Corset dan percuma Sekotak Maharani + Sekotak Mineral Coffee 



Beautiful Corset dan percuma Sekotak Maharani + Sebotol PB Wash



Premium Beautiful Corset dan percuma Sekotak lactolite 




Premium Beautiful Corset dan percuma Sebotol PB Wash + Sekotak Mineral Coffee + Sebotol Feminine



Premium Beautiful Corset dan percuma Sekotak BB Plus.



Anywhere, Anytime.. Tak kisah dimana anda..InsyaAllah yong boleh berikan service yang terbaik untuk anda.. 


Agent diseluruh Malaysia terutama di sekitar 
  • Sungai Petani
  • Alor Setar
  • Pulau Pinang
  • Parit Buntar
  • Ipoh
  • Kuala Lumpur (Cheras, Gombak, petaling Jaya, Subang)
  • Melaka
  • Kuantan
  • Kota Kinabalu
  • Johor Bahru dan Yong Peng

Promosi berlangsung selama TIGA bulan dari 1 March 2014 - 31 March 2014.. 
Dapatkan segera KORSET ANDA! 


Contact Me!
 Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

Rabu, 12 Februari 2014

GOLD COAST AUSTRALIA 2014

Assalamualaikum..

Pertama sekali yong nak ucapkan Alhamdulillah dengan rezeki dan peluang yang Allah telah berikan kepada yong di saat ini.. InsyaAllah yong akan ke Gold Coast Australia pada 15 February 2014 nanti..  Gold Coast ialah negara ke 6 yang yong akan pergi melancong secara percuma bersama GLAM dan The Diamond Circle.



Kali ni memang excited sangat  sebab yong akan ke sana bersama-sama my partners.. seperti biasa, memang nervous juga sebelum fly.. tambah pula belum packing apa-apa pun lagi di saat ini.. hehe.. harap mood mengemas bag tu datang la secepat mungkin.. 






So today yong nak share itinerary sepanjang yong di sana nanti.. insyaAllah hotel yang akan kami tinggal nanti ialah di Outrigger Surfers Paradise Hotel.. wah! tengok dalam website mereka pun dah rasa teruja.. cantik nya.. paling best ialah hotel tu dekat sangat dengan pantai! wehuuu.. memang mood nak main tepi pantai la nanti :p ... Untuk hari pertama kami akan ke 






haaa kita ke ladang nanti yee.. seronok nya! boleh peluk Koala haha.. boleh tengok kambing biri-biri dan kangaroo.. nak ambil gambar banyak-banyak nanti :) sekali sekali masuk ladang memang best.. dah lama teringin nak pergi ladang di Australia ni.. mau tinggal disana seminggu ke dalam ladang di kawasan pedalaman mereka kan.. haaa baru feeling  jadi peladang gitu.. ini semua pengaruh novel oke! haha









yeah! saat ditunggu-tunggu. kami akan ke Movie World.. yong suka ke taman tema.. setiap taman tema ada keistimewaan yang tersendirinya. betul tak? so here we go!





nampak tu.. tu semua watak kartun zaman kecilku dulu.. memang excited sangat dah nak pergi ke sana. nak jumpa mereka itu! 





alamak. part ni lemah sikit.. dulu berani juga but now ketaq tengok roller coaster tinggi melangit macam ni.. boleh tertinggal nyawa kejap kat atas tu hahaha tapi tak cuba tak tahu kan? kena cuba juga ni. harap ada semangat nak main roller coaster dengan partners.. mereka memang dah tak sabar tu. habislah daku! huhu

eh selain roller coaster ada banyak lagi games lain yang boleh main.. nak cuba semua lah! satu hari disana harap sempat la main banyak games.





hari ketiga pula, kami akan dibawa ke Sea World. dapat tengok ikan besar! dapat tengok hidupan laut dan show Ikan Dolphin.. fuh! first time nak tengok Dolphin ni.. confirm mulut ternganga nanti sebab teruja :p




besar nya Dolphin tu.. betul ke nanti akan tengok real ni.. eh! sampai sekarang masih tak percaya ni.. menakjubkan! selalu tengok dalam tv aja.. nak tengok real pula..





Day 4 - Harbour Town Factory Outlet & Brisbane city




Antara tempat wajib kena pergi ni.. mana boleh pergi trip tanpa shopping apa-apa kan? tak lengkap la namanya tu. jadi inilah tempat nak shopping nanti.. dengar kata harga untuk jenama OROTON dan PANDORA murah dari KL.. betul ke? anyone nak order something from there just whatsapp me ya.. marilah kita hilangkan stress disini.. ecewah! stress la sangat kan :D








Malam pula kita bersiar-siar melihat keindahan Brisbane city. wow! serius cantik kan? tak dapat nak gambarkan perasaan ni nanti.. seronok dapat tengok tempat orang.. lain dari tempat sendiri.





apa pun tinggal 4 hari je lagi yong akan kesana.. menghitung hari ni tau.. seronok dapat melancong lagi sebab semuanya percuma.. bermula dengan flight, hotel, makanan, tiket masuk taman tema, pengangkutan disana dan sebagainya.. percutian mewah 2 kali setahun.. best dan terbaik! yong amat sukakanya.. 

anda juga berpeluang melancong bersama yong.. next trip is Shanghai.. just contact me for more detail ya..


Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com



pic from google

Isnin, 27 Januari 2014

Hello Seremban

Assalamualaikum :-)

dah lama tak update blog ni.. rindu nak blogwalking blog kawan-kawan.
now yong berada di seremban.. alhamdulilllah.rezeki disini hari ni.

esok yongakan ke klang pula :-) see ya!


Posted via Blogaway

Isnin, 13 Januari 2014

YONG KE KUANTAN DAN PEKAN PAHANG



Assalamualaikum..

Good news untuk warga Kuantan dan Pekan, Pahang. Today, insyaAllah yong akan ke sana bersama my mentor CDM Shaliza Aziz.. Dah lama tak kesana.. last ke sana tahun lepas..

Sangat teruja nak lebarkan sayap perniagaan kami di sana. Good opportunity untuk anda mulakan perniagaan online.. Untuk pengetahuan anda, CDM Shaliza sebelum ni hanya buat business ini as part time but now dah berjaya menjadi fulltime as glampreneurs and generate 5 figures income since bulan keempat buat this business.. 

Apa tunggu lagi? Let's grab this opportunity. Hubungi yong untuk keterangan lanjut. Jumpa di sana ya :)


Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com


Jumaat, 20 Disember 2013

RESEPI MUDAH CARA BUAT SIRAP STRAWBERRY

Assalamualaikum semua!


Yong suka buat strawberry syrup sekarang ni. Cara nak buat mudah saja. Tambah pula yong hanya menggunakan rice cooker untuk memasak di rumah sewa. So kebanyakan resepi yang yong share sangat sesuai kepada anda yang mempunyai alatan dan perkakas dapur yang tidak mencukupi.





First, barang yang wajib ada ialah strawberry, gula dan air.. Then masak air di dalam rice cooker bersama buah strawberry tadi dicampur dengan gula. Biaq p sampai mendidih.. bila dah sejuk boleh simpan dalam peti ais. Sangat sesuai dihidang bersama ais! Slurpppp!!! 


Selamat mencuba!

Khamis, 19 Disember 2013

GLAM DINNER | Hollywood Theme

Assalamualaikum.. ampun maaf dipinta kerana baru berkesempatan untuk update entri tentang our GLAM DINNER. Alhamdulillah GLAM DINNER Cycle 2 kali ni sangat havoc! Diadakan di Putrajaya Marriot Hotel.. memang best.. makanan sedap, persembahan dan hadiah lucky draw pun memang awesome! 

Event kali ni sama seperti tahun lepas (KLIK SINI UNTUK MEMBACA) iaitu diadakan pada hari yang sama selepas Majlis Ulangtahun Syarikat. Yong sangat happy kerana Majlis Ulangtahun Syarikat yang ke 21 tahun kali ni meraikan salah seroang mentor yong iaitu Crown Diamond Shaliza Aziz. Tahniah diucapkan kepada beliau. memang layak beliau menerima pangkat dan anugerah tersebut kerana usaha dan tindakan beliau yang sangat patut dicontoh.. InsyaAllah my turn pula nanti.

Mari kita lihat suasan dan aktiviti kami di hari kejadian.....



Tema purple kali ni.


Stage yang GLAM



Candy buffet yang comel sangat..  
Our team, The Diamond Circle from Utara, Selatan & KL


Ida, Kak Lin, Fatin, Miza & Kak Ain





Heroes The Diamond Circle



 Yong, DSM Fatin  & DSM Miza


Fara, Kak Fieza, Pete, Kak Faeza, Yong, Kak Ija, Kak Eda,kak Airin &  uncle Rosman

Majlis bermula pada pukul 8.30 malam.. memang dah simpan perut untuk makan malam tu.. alhamdulillah memang kenyang sangat sampai tak larat nak makan dah. makan pun memang sedap.

Antara makanan yang tersedia.. makan sampai puas.. yummy!



Mentor tersayang.. CDM RAZ dan CDM HANIS. couple yang sangat sweet.. CDM RAZ menyanyikan lagu buat CDM HANIS :)

Menari poco-poco. Mereka ni memang berbakat. Kagum sebentar hehe

ok yang ni lagi KAGUM! suara sebijik macam Imran Ajmain.. menyanyi lagu SERIBU TAHUN..terus kami beri nama EZAM AJMAIN... hihi


sporting habis mereka ini
kan?


CDMs yang menari poco-poco.. fuh! memang bersenam lah malam tu.. berpeluh menari poco-poco tapi memang best sangat! 






Table 17, The Diamond Circle from Utara. see kak lin comel je buat gaya macam tu.. love this picture!


Table 27, from team DSM Eida Idris & DSM Airin Diana


Team DDM Norain, mostly from Johor & KL.



Part paling di nantikan.. ada lucky draw u all.. hadiah pula fuh sangat menggugat jiwa.  menarik dan best sangat! untun mereka yang dapat.. Tahniah diucapkan..
































Siap ada pencarian The Best DRESS for Woman And Man pula tuh! jeng jeng jeng

Wakil calon dari The Diamond Cirlce, Faeza & Olyn, berdebar tunggu result ;)



Taraaaa! Abg Ezam Ajmain jadi pemenang nya! Tahniah ya... memang sporting habis. memang patut menang haha

Tahniah Jaja! awak memang cantik pun :)




Our CDMs.. mentor hebat dalam business. kebanyakkan buat business ni FULL TIME.. jadi fulltime GLAMpreneur. 



Tahniah CDM IJA.. insyaAllah yong akan turut jejak langkah Kak ija tak lama lagi. terima kasih beri tunjuk ajar terbaik untuk yong..walaupun yong bermula from ZERO knowlegde, now yong sudah punya my own team untuk dididik dan dibantu... yong akan setia pegang tangan kak ija.. Terima kasih untuk semuanya..

love u :)

Address Hotel : 

Putrajaya Marriott Hotel


PHONE
60-3-89498888
Fax:
60-3-89498999
Sales:
60-3-89498888 ext. 1690
Sales fax:
60-3-89415189
Toll-free Reservations Worldwide

TIADA LAGI MASALAH PARUT, JERAWAT DAN JERAGAT

Assalamualaikum...

Masalah parut, jerawat dan jeragat kini bukan asing lagi di kalangan wanita.. adalakalanya ia membuatkan seseorang kurang keyakinan diri dan rasa rendah diri..

Sejak dulu lagi yong amat mementingkan penjagaan kulit wajah dan badan. Pelbagai produk yong gunakan untuk "maintain" cantik.. Alhamdulillah kini yong sudah mendapat jawapannya.. Untuk masalah parut di muka atau badan.. Yong sarankan anda di luar sana untuk menggunakan Marine Essence Beauty Bar sebagai pengganti muka anda yang baru.. InsyaAllah ia sangat membantu untuk menangani masalah anda..

Bukan cakap kosong! sudah banyak testimoni di internet.. InsyaAllah tidak lama lagi akan muncul testimoni from my sister pula.. parut di muka beliau buatkan my sister rasa sangat rendah diri dan kurang confident untuk bergaya..

Harga mampu milik.. boleh beli dengan sekotak atau seketul sebagai trial..

Sekotak mempunyai 3 ketul beauty bar = Rm105
Seketul beauty bar = Rm40

Harga di atas exclude postage ya :)


MARINE ESSENCE BEAUTY BAR


Masalah jeragat juga bukan masalah baru.. masalah ini akan berlaku kepada wanita yang makin berusia, kurang penjagaan kulit wajah atau sering berjemur di cuaca panas..

Sebenarnya yong sudah jual produk ini sudah lama..Sejak dari yong berniaga kosmetik secara online di www.alinacshoppe.com

Krim jeragat ini tok (nenek) yong yang mula pakai dah bertahun lamanya.. Alhamdulillah tok sangat berpuas hati, Kulit wajah tok yang mula gelap di bahagian pipi mula jadi "pink" dan cerah! yeah! happy dengan perubahan di kulit wajah tok.. Sejak dari situ yong mula jual produk ini dan sangat laris sehingga kini.. 



Harga Rm30 exclude postage


Kepada yang berminat untuk order boleh terus hubungi yong. Jangan segan silu untuk share ur skin problem with me.. insyaAllah yong cuba bantu anda..



Nurul Ain Zulkarnaind
013-7049413 (wechat @ whatsapp)
ainzulkarnaind@gmail.com

Beautilicous

Suka blog ini? LIKE lah~ thanks

Related Posts with Thumbnails

:)